sodobne brunarice

Brunarice

Ne glede na letni čas, povpraševanje po brunaricah je veliko. Če ste lastnik vrta, potem so brunarice uporabna rešitev. So odličen način za izrabo vrtnega prostora, prepričajo s funkcionalnostjo in so lahko večnamenske. 

Brunarice so uporabne za shranjevanje razne opreme in orodja, hkrati pa so lahko tudi najbolj domač in prijeten bivalni prostor ali vikend. Svoje kupce prepričujejo z različnimi stili, velikostmi in lastnostmi.  Na voljo so enostavne brunarice ali navdihujoči modeli brunaric.

Izbira brunarice

Ko izbirate brunarice najprej odgovorite na vprašanje, za kakšne namene jo boste uporabili. Pomembno je seveda poskrbeti tudi za ustrezno velikost in funkcionalnost. 

Najprej se boste morali odločiti za stil brunarice. Tako klasične kakor sodobne, lahko zagotavljajo tradicionalne ali izjemne elemente, s pomočjo katerih svojo brunarico oblikujete  glede na namen uporabe. Po želji lahko povežete notranje prostore, se odločite za ozke ali široke steklene in vratne odprtine. Izbirate lahko med sodobnimi in funkcionalnimi funkcijami. Tudi najbolj poceni brunarice z uporabo raznih dekorativnih in drugih elementov, imajo lahko izjemen videz urejene vrtne hiške, katera oddaja mirno vzdušje.

večnamenske brunarice
Brunarice so uporabna rešitev za shranjevanje razne opreme in orodja, hkrati pa so lahko tudi najbolj domač in prijeten bivalni prostor ali vikend.

Pri izbiri preverite, če so potrebna kakršnakoli dovoljenja za postavitev, namreč – ne smete spregledati namenske rabe prostora. Za enostavne brunarice, ki se prodajajo že pripravljene, običajno niso potrebna posebna dovoljenja občine. Vsekakor pa je dobro preveriti v kolikor gre za razne bivanjske prostore ali pa druge lastnosti, zaradi katerih bi potrebovali dovoljenje za postavitev. 

Pri nakupu brunarice se osredotočite na preverjene in zaupanja vredne prodajalce, kateri vam bodo tudi znali priskočiti na pomoč v primeru, da potrebujete kakršenkoli nasvet. 

Zagotovo bo na odločitev vplivala tudi cena brunarice. Sicer so na trgu na voljo tudi poceni brunarice, ki izpolnjujejo potrebe tudi zahtevnih uporabnikov in so primerljive z dražjimi modeli. Cena bo seveda odvisna od velikosti, montaže, uporabljenih materialov in drugih pomembnih funkcionalnih lastnosti. 

Zakaj se odločiti za nakup brunarice?

Poleg že zgoraj naštetih prednosti brunaric, so brunarice tudi odlična alternativa opečni tehnologiji. Obstaja še kar nekaj prednosti, zaradi katerih se nakup brunarice izplača:

 • očarljiv videz, 
 • udobje, 
 • dostopna cena,
 • pozimi ohranjajo toploto, poleti pa hladnost
 • ob ustreznem vzdrževanju so trajne in trpežne,
 • primerne za vse letne čase,
 • odlično se zlijejo z okolico in so predvsem uporabne na vrtovih ter drugih naravnih področjih,
 • hitra montaža in namestitev,
 • so ekološki objekti,
 • poceni brunarice ali enostavne brunarice, zagotovo tudi luksuzne, zagotavljajo večnamenski prostor,
 • odporne na različne vremenske pojave,
 • možno jih je oblikovati v kateremkoli slogu.
Video: Kako zgradijo brunarico

Končna izbira je seveda v rokah investitorja. Če vas zanimajo brunarice cena, funkcionalnost in druge lastnosti, se priporoča, da vam pri vseh vprašanjih svetujejo strokovnjaki. Seveda je težko poenotiti stroške brunarice, saj nanjo vplivajo številni dejavniki. Brunarice cena bo odvisna tudi od konstrukcije strehe in vrste izbranega lesa.

Članki iz iste kategorije: