Koristni nasveti za izbiro očal

Naprava za analizo očalnih stekel

Če uporabljate korekcijska očala, boste pregledani z napravo za analizo stekel za očala, ker bo optik na ta način dobil natančne podatke o obstoječi dioptriji stekel za očala. S pomočjo naprave se lahko ugotovi , ali so vaša očala sploh ustrezne dioptrije. 

Tonometer in keratometer 

Tonometer je pri pregledih oči namenjen za opravljanje meritve očesnega pritiska. Naprava se uporabi le v primeru, če strokovnjak ugotovi simptome za prevelik očesni pritisk. 

Okulistični pregledi lahko vključujejo tudi keratometer, napravo za merjenje ukrivljenosti roženice. Če nimate pravilno oblikovane roženice, se to kaže v popačenem oziroma meglenem vidu. 

Optometristi in oftalmologi 

Vsekakor pa vrhunske naprave pri okulističnem pregledu ne pomagajo kaj dosti, če sam pregled ne poteka pod okriljem vrhunskih strokovnjakov na področju optometrije in okulistike. Pomembno je tudi, da se optometristi in oftalmologi ves čas tudi dodatno izobražujejo in tako svojim strankam nudijo le najboljše. 

Brezplačen online test vida 

A še preden se odločite za temeljit okulistični pregled, lahko kar od doma opravite popolnoma brezplačen online test vida. Na voljo vam je na nekaterih spletnih straneh podjetij, pri katerih se lahko kasneje prijavite na pregled. 

Naročilo na okulistični pregled lahko vključuje popolnoma brezplačne izmere dioptrije. Sicer pa je izjemno pomembno, da redno pregledujete svoje oči. Okulistični pregledi se priporočajo vsaj na vsaki dve leti. Če pa opazite kakršne koli spremembe ali nepravilnosti, je pregled nujen že prej. 

Na spletu lahko izpolnite poseben obrazec, ki vam omogoča, da si lahko sami izberete poslovalnico podjetja, kjer si želite pregledati svoj vid. V najkrajšem možnem času vas bodo kontaktirali in skupaj s strokovnjaki se boste odločili za najustreznejši termin pregleda za oči. 

Članki iz iste kategorije: