Oglaševanje z newsletterji

Cover of 1999 issue of SCGIS newsletter
(Photo credit: Wikipedia)

Newsletterji oziroma e-poštne novičke se navadno uporabljajo za namen obveščanja obstoječih in potencialnih strank o novostih v ponudbi, akcijah, spremembah in podobno. Vsako takšno e-poštno sporočilo seveda cilja na to, da bi v končni fazi zagotovilo boljšo prodajo – nekateri newsletterji izdelke zelo očitno prodajajo, drugi hočejo kupce pritegniti z ustvarjanjem dobrega vtisa o podjetju, tretji izkoristijo zaupanje obstoječih strank… Ker so newsletterji uporabno promocijsko sredstvo, se moramo pred vsakršno takšno kampanjo pozanimati o različnih možnostih in izbrati najučinkovitejšo opcijo.

Najbolj opazne in hitre rezultate zagotavlja newsletter, ki je naravnan izrazito prodajno. To pomeni, da je prav neposredno oglaševanje primarna naloga e-poštnega sporočila. V takšnem sporočilu bodo navadno predstavljeni določeni izdelki iz ponudbe, manjkati pa ne smejo tudi CTA elementi, ki poskrbijo za kar najboljšo možno konverzijo. Takšen oglasni newsletter predstavlja enega ali več izdelkov, gre pa vedno za manjše število, saj dolga e-poštna sporočila hitro pristanejo v košu za smeti. Vsak izdelek je na kratko predstavljen s prodajnim tekstom, dodana je povezava na spletno stran oziroma landing page s podrobnostmi izdelka, že v e-mailu pa je lepo vidna tudi slika izdelka. Za čim boljši učinek newsletterja so izdelki skrbno izbrani, torej e-novičke predstavljajo trenutno popularne izdelke ali pa takšne stvari, ki so v skladu z aktualnim dogajanjem – jeseni bomo na primer predstavili zimsko kolekcijo oblačil, v času olimpijskih iger bomo prodajali izdelke, povezane s športom in podobno.

Pri newsletterjih, ki izdelke prodajajo neposredno, je pomembno predvsem to, da bralca v trenutku pritegnemo k branju in v njem zbudimo zanimanje za predstavljen izdelek. Veliko vlogo pri dejanskem nakupu nato odigra landing page, ki mora biti seveda prav tako prilagojen pričakovanim obiskovalcem. V kombinaciji z izvirnim in učinkovitim newsletterjem bo namreč prav landing page odločilno pripomogel k novim naročilom, seveda pa je pomembna kvaliteta obojega.

Članki iz iste kategorije: