Najem pisarne

Marsikateri podjetnik se na začetku svoje poslovne poti sooči z dejstvom, da bi potreboval primerno pisarno, vendar te na lastnem domu ne more imeti, saj nima dovolj prostora, so prostori neprimerni, na neprimerni lokaciji, ali pa obstaja kak drug razlog, zaradi česar je to nemogoče ali neprimerno – morda gre zgolj za to, da prostor, ki ga ima na voljo v domači hiši, na poslovne partnerje ne bi naredil primernega vtisa.

Najem pisarne predstavlja za marsikoga edino rešitev, vendar se hitro znajdemo tako s težavo pri iskanju prostorov kot s ceno najema. Dejstvo je, da je pisarniških prostorov tako v Ljubljani kot v drugih krajih po Sloveniji dovolj, vendar je potrebno pomisliti predvsem na razmerje med kakovostjo in ceno. Marsikdo, ki si v svoji pisarni obeta veliko strank, namreč ni pripravljen pristati na prostore v stavbi, kjer ni zagotovljenih parkirišč, ravno obratno pa se tisti, ki parkirišč ne potrebujejo, razburjajo nad visoko ceno prav zaradi vključenih parkirišč. To težavo je možno hitro odpraviti tako, da se odločimo za pisarne, ki so v bližini javnih parkirišč ali nakupovalnih centrov.

Cena za najem pisarne je odvisna tudi od mnogih drugih dejavnikov, na primer starosti stavbe, njene lokacije in tega, kaj stavba ponuja – dvigala, varovanje, bife v pritličju, pripravljene priključke na internet, klimatizacijo … Večina podjetnikov nekoliko raje pogleda na ceno kot na udobje, vsekakor pa je treba poudariti, da si lahko udobje ustvarimo tudi sami. Marsikateri poslovni prostor je lahko ob ogledu nekoliko »dotrajanega! Videza, a dovolj je že to, da se z lastnikom dogovorimo za pleskanje, pa zasije v povsem drugi luči. In temu velja vsekakor posvetiti pozornost – ne dovolite, da vam skušajo kot pisarno oddati prostor, ki ni prepleskan, katerega talna obloga je polna madežev, v katerem okna ne tesnijo in se žaluzije ne obračajo … Lastnik takšnega prostora naj se za njegovo oddajo raje malo potrudi – kot smo že rekli, je pri nas pisarn namreč dovolj, da lahko vsakdo izbira.

Ko enkrat najdete primeren prostor, si lahko v njem začnete ustvarjati udoben delovni prostor, kar je precej odvisno od tega, ali je pisarna že opremljena ali ne. Tu imajo različni ljudje različne želje, a dejstvo je, da lahko pisarniško pohištvo precej stane – po drugi strani pa tudi ni nič narobe, če pisarno opremite zgolj s pisalno mizo in preprostimi regali, ki jih najdete v kakšni cenejših trgovin s pohištvom. Tudi z malo denarja je možno prostor opremiti lepo, še zlasti z malo domiselnosti pri dekoraciji.

Članki iz iste kategorije: