Otroška čelada za varovanje bistre glave otroka

Verjetno ni potrebno posebej izpostavljati, da je za starša najbolj pomembno zdravje ter zaščita otrok. Vsi dobro vemo, da so otroci skozi odraščanje še posebej radovedni in svet raziskujejo z veliko vneme. Pri tem pa je potrebna velika odgovornost tudi za starša. Otrok ne ve, kaj vse se mu lahko skozi raziskovanje pripeti, zato je še kako pomembno, da ga starš o teh nevarnosti poduči in zavaruje.

Kolesarjenje je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti za otroka, hkrati pa ena izmed najbolj nevarnih. V primeru, da je otrok dobro zaščiten, je strah pred padci gotovo manjši. Zavedati se je potrebno, da nesreča nikoli ne počiva, zato otroka med kolesarjenjem maksimalno zavarujte. Najbolj pomemben dodatek otroka med kolesarjenjem je gotovo otroška čelada.

Zavarujte njegovo glavo!

Glava je eden izmed najbolj pomebnih delov telesa, ki jo moramo varovati vsak človek. Otroci v obdobju razvoja večkrat razmišljajo precej hiperaktivno, zato jo je potrebno obvarovati. Otroške čelade so obvezne za otroke, ki so mlajši od 14 let. Ravno tako je čelada priporočljiva tudi kasneje zgolj iz varnosti in dobrega vzgleda za ostale kolesarje.

Kakšna mora biti otroška čelada?

Zaščitne otroške čelade najdemo v večih oblikah in velikostih. Najbolj pomembno na prvem mestu je gotovo to, da je čelada primerne velikosti za glavo vašega otroka. Večina čelad danes je sestavljena tako, da ima na zadnjem delu prilagodljiv sistem za uravnavanje velikosti. Pomembno je, da izberete čelado, ki ima vsi ti deli, ki se naslanjajo na glavo, zaščitne blazinice. Tako čelada ne bo tiščala otrokovo glavo, ravno tako pa bo udobna za nošenje. Kasneje je pomembno tudi to, da ima čelada trakove za zapenjanje, ki varujejo pred tem, da bi padla iz glave. Vsako čelado je dobro, če jo zapremo tudi pod brado. Ob morebitnem udarcu se bo tako obdržala na glavi in jo obvarovala pred poškodbami.

Po vsakem udarcu in padcu jo zamenjajte z novo

Mogoče se zdi za marsikaterega starša to povsem absurdno, vendar vam bomo na kratko razložili, zakaj temu ni tako. Pri vsakem udarcu se namreč čelada poškoduje znotraj. To pomeni, da je zgradba čelade šibka, zato bo ob morebitnem vnovičnem udarcu manj zaščitna. V primeru, da imate čelado izposojeno, je dobro, če jo pred tem pregledate. Razpoke, praske in asimetrije na čeladi so zaradi varnost enostavno nesprejemljive.

Kot starš morate biti vi odgovorni za vašega otroka. Dandanes v tgrovinah obstajajo različne otroke čelade z različnimi motivi. Naj si jo otrok sam izbere, saj bo jo tako z nosil z velikim veseljem. Le tako bo vaš otrok popolnoma varen na cesti in med igro s kolesom.

Članki iz iste kategorije: