Varnost in motocikel

Ko enkrat začnete redno nabirati kilometre s svojim motociklom, je vetrobransko steklo tista dodatna oprema, brez katere ne boste želeli voziti. Z vsemi možnostmi, ki so na trgu, pa je najti primerno vetrobransko steklo lahko prava nočna mora.vetrobransko steklo

Obstajata dva osnovna razloga, zakaj imeti vetrobransko steklo na motociklu, ki sta:
– zaščita pred insekti, dežjem, prašnimi delci in zablodelimi kamenčki;
– blaženje sunkov vetra in s tem nastopa preuranjene utrujenosti.

Ko enkrat namestite ta kos dodatne opreme na svoje vozilo, lahko pričakujete, da boste manj izpostavljeni sunkom vetra na avtocesti, kar pomeni tudi udobnejšo vožnjo in občutek manjše utrujenosti po dolgih vožnjah. Ravno tako se lahko poslovite od oslabljene vidljivosti zaradi množice dežnih kapljic ali prašnih delcev ter direktne izpostavljenosti mrazu med vožnjo. Podobno velja za nadležne insekte, ki udarjajo ob čelado. Skupen imenovalec naštetega je seveda povečana varnost v prometu. Dodaten bonus pri vsem pa je tudi dejstvo, da ob zmanjšanju glasnosti zvokov iz okolice, zlasti zvoka vetra, voznik bolje sliši motor svojega vozila. Povejte, poznate koga izmed navdušenih motoristov, ki ne uživa ob poslušanju rohnenja svojega motocikla?!

Toda, kako ob vsej ponudbi, ki je na voljo, izbrati vetrobransko steklo?

Spodaj je zbranih nekaj pomembnih izhodišč, ki jih je pri izboru tega produkta dobro upoštevati.

Ko izbirate vetrobransko steklo se vprašajte, kaj je za vas pomembneje, izgled ali varnost. Če ste motorist, ki uživa v vožnjah na dolge razdalje, je varnost verjetno element, ki je prednostni. V tem primeru si privoščite večje in širše vetrobransko steklo.

Nadaljnji parameter je višina. Vetrobransko steklo motocikla mora biti ravno pravšnje. Če je previsoko, boste primorani gledati skozenj, kar ne predstavlja težave, dokler vam vida ne oslabijo dežne kapljice ali insekti. Če pa je prenizko, ne boste deležni zaščite, ki jo želite. Ravno tako pa se vam lahko zgodi, da boste povzročili zračni tok, ki bo tekel naravnost v smeri vašega obraza. Osnova smernica je, naj bo ravno tolikšne višine, da njegov vrh sega nekako do nivoja vašega nosu. Tako boste lahko videli čezenj, zračni tok pa bo usmerjen navzgor in bo tekel nad vašo glavo.

Materiali, iz katerih so izdelana vetrobranska stekla na trgu, so različni. Skupno vsem je, da so prosojna in da so izjemno odporna na udarce.

Različni modeli vetrobranskih stekel se podajo k različnim tipom motociklov. Dober način, kako ugotoviti, katero bi bilo primerno za vaš motocikel, če slednji že ni bil opremljen s primernim vetrobranskim steklom, je, da obiščete specializirano trgovino ali se posvetujete s strokovnjakom.

Bogato izbiro vetrobranskih stekel lahko najdete v največjem motorističnem centru Yogi, oz. si ponudbo ogledate v njihovi spletni trgovini.

Članki iz iste kategorije: