Ta presneti pomarančasti efekt…

Tipično! Bliža se poletje in sezona lahkotnih oblačil, ki pokažejo več, kot pokrivajo. V trgovinah, s proizvodi za hujšanje pa se povečujejo vrste za blagajno. Vsaka pripadnica nežnejšega spola, ki se ceni in nase nekaj tudi da, si seveda želi, da bi bila v tem delu leta videti dovršeno. Ob tem se takoj pojavi vprašanje, kaj na tržišču zares deluje, in kaj je rešitev za glajenje tistega grdega pomarančnega videza kože, kar je najhujše, kar lahko doleti moderno žensko poleg pretirane debelosti, slednja pa je dejansko že tretirana kot bolezensko stanje.

Za začetek pa naj navedem, da je to tudi osnovna razlika med celulitom in debelostjo, pri čemer je torej debelost bolezen, celulit pa stanje, ki ne vpliva odločilno na zdravje. Zato pa je celulit viden problem, ki vpliva na kožo in s tem na samopodobo.

Pomarančasto kožo ali celulit se omenja šele po letu 1951. Zanimivo je, da so ženske z oblinami dolgo predstavljale ideal lepote. Le kdo se npr. ne spomni slovite Marilyn Monroe, ki naj bi nosila konfekcijsko številko 42. Zanimiv pa je tudi podatek, da ima celulit kar 80 odstotkov žensk.

Da bi se omililo tako stanje kože, je veliko pozornost potrebno posvetiti predvsem fizičnim aktivnostim in pravilni prehrani. Pomaga pa tudi savnanje v infrardeči savni ter dvigovanje uteži – dokazano je namreč, da učvrstitev mišic pripomore k odpravi celulita – in globinska masaža. In ko smo ravno pri masaži je treba omeniti enega izmed že dolgo zanih proizvodov na tržišču za odpravljanje pomaračnega videza kože ter pripomočka za hujšanje, to pa so nesporno ravno hlače za hujšanje.

Tudi največje kozmetične hiše, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi proizvodi za izboljševanje tonusa kože, imajo v svojem asortimanu hlače za hujšanje. Kdor namreč zares razume problematiko celulita in zaradi tega odvečnih centimetrov na določenih predelih telesa, ve, da je masaža osnova za vse nadaljne postopke. Masaža namreč spodbuja pretok tekočin v telesu, ki v koži zaradi nepravilnosti zastajajo, s tem pa povzročajo na površini neravnine in pomarančen videz kože. Hlače za hujšanje so zaradi različnih inovativnih tehnik izdelave, dejansko masažne hlače, ki so nemalokrat prepojene tudi s snovmi, ki prodirajo globlje v kožo.

Glede na navedeno torej ni nenavadno, da je to proizvod, ki je na voljo že dolgo časa in bo na policah uporabnicam na voljo brez dvoma tudi vnaprej.

https://www.youtube.com/watch?v=IZfqoVHiGC8

Članki iz iste kategorije: