vsakodnevno hranjenje našega psa

Kakovostna hrana za našega psa

Vsi psi preprosto obožujejo raznovrstno hrano. Zato moramo poskrbeti, da jim zagotovimo kakovostne brikete in konzerve z mesom. Priporočeno je, da se vnaprej pozanimamo o potrebah določene pasme preden kupimo oziroma posvojimo našega štirinožnega prijatelja. Tako bo hranjenje psa veliko lažje, če bomo vedeli kaj potrebuje v svojem življenju. Pogosto pa to ni mogoče vnaprej storiti, zato je ključno, da se seznanimo katere vrste hrane so primerne za vsakodnevno hranjenje našega psa. To ni težko storiti, če poskrbimo, da poznamo nekaj osnovnih pravil ekstrudirane in hladno stiskane hrane v obliki briketov in mesnih konzerv.

Zakaj je pravilno hranjenje psa tako pomembno?

Brez dvoma nam bo naš pes povrnil vso ljubezen, ki mu jo bomo izkazali. Veliko spoštovanja za svojega gospodarja psi dobijo preko prehrane. Pomembne vloge pa tudi igrajo igranje, sprehodi in splošni odnos, ki ga imamo do živali. 

vsakodnevno hranjenje našega psa s kakovostno hrano za pse
Ključno je, da se seznanimo katere vrste hrane so primerne za vsakodnevno hranjenje našega psa.

Volkovi so predniki modernih psov, zato se po prebavi in potrebah po prehrani močno ne razlikujejo. Za ohranjanje zdravja potrebujejo maščobe, vitamine, minerale in proteine. Zelo pomembno je tudi, da imajo na voljo svežo vodo. Vse to je mogoče brez težav zagotoviti, če kupujemo kakovostne brikete in konzerve z mesom. Zato je hranjenje psa ključni element pri zagotavljanju dolgega in zdravega življenja našega najboljšega prijatelja. Seveda pa ne gre zanemariti igranja in sprehodov, ki so daleč najpomembnejši dejavnik v življenju kateregakoli psa.

Hladno stiskana hrana je vsebinsko bogata

Dandanes imamo na voljo številne proizvode prehrane za pse. Mogoče jih je kupiti v trgovskih centrih in drugih trgovinah. Pogosto pa je tako, da je omenjena hrana pridobljena s procesom ekstrudiranja. To pomeni, da so meso, zelenjava in sadje kuhano pri zelo visokih temperaturah. To popolnoma uniči vse hranilne vrednosti, ki so ključne za hranjenje psa na dolgi rok. Nato pa se mesu dodajo umetne arome in ojačevalci okusa.

Kaj je hladno stiskana hrana za pse?

Veliko bolj primerna je uporaba hladno stiskanih briketov in konzerv z mesom. Ustvarjeni so s procesom stiskanja kakovostnih hranil pri zelo nizkih temperaturah. To pa pomeni, da ohranijo svojo aromo kot tudi ključne hranilne snovi, zato bo naš pes preprosto oboževal vsak obrok.

Pasji priboljški so pomemben del vzgoje psa

Večina lastnikov ne pomisli, da so pasji priboljški zelo pomemben del vzgoje in prehranjevanja vsakega psa.

Njihov glavni namen je ta, da jih nagradimo s priboljškom, ko nekaj opravijo po navodilu ali se obnašajo po naših pričakovanjih. Priporočeno je nudenje priboljškov kot del hranjenja psa, saj pogosto vsebujejo veliko različnih elementov. Najbolje je, da kupujemo kakovostne priboljške za psa, ki so sestavljeni pretežno iz mesa. Tako bomo lahko brez slabe vesti ponudili našemu psu nagrado, ko bo izpolnil ukaz, se primerno obnašal in podobno.

Članki iz iste kategorije: