Talno gretje kot eden od najstarejših načinov centralnega ogrevanja

Ena od poglavitnih prednosti talnega gretja je na primer povsem enakomerna porazdelitev toplote po vsej površini. Zmotno je namreč misliti, da ob vam je ob uporabi takšnega gretja toplo samo v noge, v zgornji del pa nas bo zeblo. Segret zrak se namreč po prostoru porazdeli povsem enakomerno.

Ugoden vpliv na mikroklimo v prostorih

Talno gretje zelo dobro vpliva tudi na samo mikroklimo v prostoru. Ker so temperature nižje, manj suši zrak v primerjavi z gretjem radiatorjev. Precej manj je tudi dvigovanja prahu. Vse omenjeno pa seveda pripomore tudi k precejšnjemu zmanjšanju pojava alergij ter občutljivosti na prah. Tako je takšen sistem ogrevanja še posebej dobrodošel za alergike.

Pri ogrevanju prostorov je smiselna predvsem zmernost

Talno gretje bi moralo biti po mnenju številnih strokovnjakov del prav vsakega doma. Seveda sta v tem primeru nekoliko bolj specifična spalnica in kopalnica. Za spalni prostor se priporoča vgradnja talnega gretja, ki pa se vklopi le ob daljši bolezni, sicer pa je izključeno.

Fizične osebe lahko za vgradnjo toplotne črpalke za ogrevanje dobite nepovratna sredstva Eko sklada. 

Na kakšen način pridobiti subvencija za toplotno črpalko

Toplotna črpalka ima večnamensko uporabo in je dovršena s kakovostno tehnologijo. Poleg ogrevanja prostorov nam takšen sistem omogoča tudi ogrevanje sanitarne vode. Obenem pa velja za enega od najbolj ekoloških načinov ogrevanja za kar se da udobno bivanje, varčevanje in ne nazadnje tudi za skrb za okolje.

Če se tudi vi odločate za tovrstni sistem ogrevanja prostorov ali sanitarne vode, je eko subvencija za toplotno črpalko za vas ključnega pomena. Nekatera podjetja, ki takšne naprave ponujajo, se celo odločajo za dvojne subvencije. Združeni sta namreč subvencija eko sklada, druga subvencija pa je s strani izbranega podjetja. Obenem je v takšno ponudbo praviloma všteto še brezplačno svetovanje in seveda še montaža s strani strokovnjakov z večletnimi izkušnjami.

Članki iz iste kategorije: