Kako koristni so lahko vlažilci zraka v prostorih?

Vlažilci zraka, kot že samo ime pove, oddajajo vlago zraku. Največjo prednost tovrstnega pripomočka pa zagotovo doživljajo osebe, ki imajo respiratorne simptome, pa tudi tiste osebe, ki imajo precej velike težave s suho kožo. Sicer pa obstaja kar nekaj različnih načinov, kako v domačih prostorih uporabljati takšno napravo.

A takšen produkt še zdaleč ni bil ustvarjen samo za domače sobe. Enako koristen je na primer tudi za pisarne, kozmetične salone, za prostore, kjer se izvajajo meditacije in podobno.

Primerno dodajanje vlage v zrak

Verjetno vam je jasno, da suh zrak povzroča izhlapevanje vlage iz kože. Še posebej pa je to zoprno za ljudi, ki imajo težave z dihali. Učinkovita rešitev za omenjeni težavi je zagotovo primerno dodajanje vlage v zrak. To lahko naredite kar z vlažilcem zraka, ki nasploh odlično pomagajo pri suhi koži, razdraženih očeh, suhosti v grlu ter dihalnih poteh, pri alergijah, pogostemu kašljanju, sinusnih glavobolih, ne nazadnje so prvovrstna pomoč tudi pri razpokanih ustnicah.

Ena od študij je dokazala tudi to, da takšne naprave lahko na zelo učinkovit način preprečujejo nastanek gripe. Stopnja vlažnosti zraka nad 40 % namreč hitro deaktivira virusne delce. Posledično pa je kar precej manj verjetno, da bodo ti nalezljivi.

Z vlažilcem za zrak vaš kašelj lahko postane bolj produktiven

Dejstvo je, da suh zrak povzroča suh in precej neproduktiven kašelj. Če pa zraku dodajamo primerno količino vlage, v naše dihalne poti pride več vlage. Posledično je tudi naš kašelj lahko precej bolj produktiven, kar pa je pravzaprav dobro.

In če ne za kaj drugega, boste vlažilec zraka v svoj dom postavili zato, ker dovolj učinkovito preprečuje tudi smrčanje oziroma ga precej zmanjša. Povečanje količine vlage v zraku namreč pripomore k temu. Pri suhem zraku obstaja precej večja verjetnost, da so vaše dihalne poti premalo vlažne. To pa seveda smrčanje samo še povečuje.

Ohranitev vlage tudi v laseh in koži

Kar precej ljudi opazi, da so v zimskem času njihova koža, lasje pa tudi ustnice suhi oziroma izsušeni in zelo občutljivi. Veliko gretja povzroča suh zrak. Posledično pa koža postaja suha, lahko celo srbeča. Hladen zrak v zunanjih prostorih pa kožo samo še bolj izsuši. Tudi v tem primeru so vlažilci zraka učinkovita in koristna rešitev, saj pomagajo zmanjšati nastanek oziroma pojav suhe ter razpokane kože.

Članki iz iste kategorije: