Razmislek pred nakupom vrtne kosilnice

Vrtna kosilnica je pravzaprav nujna. Vsak lastnik zelene površine se zaveda pomembnosti košnje. Ne le, da vpliva na lep videz, hkrati pomeni tudi primerno in ustrezno nego. Če bomo malce pobrskali, bomo naleteli na morje različnih, kar pomeni, da se bomo veliko težje odločili. Razlikujejo se po mnogih lastnostih, ki potem oblikujejo tudi ceno. Seveda moramo upoštevati tudi različne proizvajalce in blagovne znamke.

Kosilnice se razlikujejo tudi glede na pogon. Odvisno do površin zelenice, se bomo odločili za ustrezno. Pomembno pa je upoštevati, da so kosilnice na bencinski pogon bolj hrupne in manj prijazne do okolja. Običajno se uporabljajo za večje zelenice. Na majhnih tratah se uporabljajo modeli z električnim motorjem. Takšne kosilnice delujejo samo iz vira energije, povzročajo manj hrupa, so cenejše od bencinskih in jih je veliko lažje upravljati.

Vrtne kosilnice se med seboj razlikujejo po številnih lastnostih.

Kosilnice brez lastnega pogona morate potiskati pred seboj. Robotske kosilnice običajno tehtajo več in so opremljene z močnim motorjem, ki poganja nože in kolesa. Delujejo brez človekovega posredovanja, vendar morate najprej nastaviti ustrezne namestitve. Nastavite lahko poljubno pot gibanja ali upravljate z daljinskim upravljalnikom.

Bobnaste kosilnice so tihe in zelo čiste, vendar so primerne le za urejene trate in dvorišča. Rotacijska kosilnica lahko kosi trdo travo in dela na neurejenih površinah in majhnih gričih. Višja kot je moč, višja je zmogljivost. Zmogljivi modeli se spopadajo s tudi s travo večje višine.

Kosilnice odvržejo pokošeno travo na stran ali jo poberejo v zbiralnik za travo. Standardni način za vse kosilnice je metanje trave zadaj ali na stran.

Torej, našteli smo le nekaj pomembnih kriterijev različnih kosilnic. Seveda pa težko rečemo, katera je najbolj primerna vrtna kosilnica. Vse so primerne za različne namene. Kar pomeni, da najprej morate določiti lastne cilje, da bi lahko izbrali ustrezno vrtno kosilnico. Šele, ko ste se odločili, kakšne so vaše potrebe, bo izbira enostavnejša.

Ne glede na to, katero napravo kupujemo, seveda v prvi vrsti želimo, da ta učinkovito opravi svoje delo, da je njena življenjska doba dokaj dolga, da je enostavna za vzdrževanje in za uporabo. In vse to lahko praktično tudi izberemo, kajti obstajajo naprave, ki nam nudijo pravzaprav vse. Tehnologija je že tako napredovala in se prilagodila potrebam uporabnika, da je skoraj nemogoče, da vsak ne bi našel primerne naprave zase. Tudi vrtne kosilnice. Najbolj primerna ali ustrezna je torej tista, ki bo zadovoljila naše potrebe in bo učinkovito opravila svoje delo.

Članki iz iste kategorije: