
Morda ste že slišali za pravilno kombiniranje hrane, saj postaj čedalje bolj priljubljeno (in upravičeno!). Kako pomembno je, so dokazale številne poglobljene raziskave v minulih osemdesetih letih. Prav gotovo ste že slišali za Ivana Pavlova, ki je bil med prvimi raziskovalci tega področja. Čeprav slovi po poizkusih, povezanih s pogojnimi refleksi, je znan tudi po proučevanju pravilnega kombiniranja hrane. Leta 1902 je objavil knjigo The Work of the Digestive Glands, v kateri je razkril osnovne temelje pravilnega kombiniranja hrane. Njegovemu delu so sledile številne študije drugih znanstvenikov; najznamenitejši je vsekakor dr. Herbert Shelton, ki je od 1928 do 1981 vodil šolo v teksaškem San Antoniu, na kateri je zbral številne podatke raziskav o pravilnem kombiniranju jedi. Delo dr. Sheltona, ki ga je dr. Philip Norman podprl že leta 1924 v Journal of the American Medical Association, znanstveno razglablja o učinkovitosti in vrednosti kombiniranja hrane. Kršenje tega načela poraja številne težave, ki zelo ovirajo uspešno hujšanje. Povsem logično je, da sleherni moteni cikel ovira tudi naslednjega. NAČELA PRAVILNEGA KOMBINIRANJA HRANE NAJBOLJ PRISPEVAJO K UČINKOVITEMU DELOVANJU CIKLA PRISVAJANJA. Kako pravilno kombiniranje hrane vpliva na izgubo telesne teže? Kako začnete dan? Skočite iz postelje z neverjetnim občutkom živahnosti, pripravljeni, da se “lotite” dne? Ali pa se stežka zvlečete iz nje in potrebujete kavo, da bi ga zmogli? Preživite dan s pozitivnim občutkom pričakovanja? Ali mislite, oh, upam, da bom zmogel do petka? Ste zvečer še nabiti z energijo? Se veselite časa, ki ga boste preživeli z otroki, s partnerjem ali prijatelji? Ali pa imate zvečer komaj toliko energije, da pojeste večerjo, nato pa se zgrudite na kavč pred televizorjem, kjer tudi zaspite? Razlika med takima dvema dnevoma kaže na bistveno prvino: na energijo! Beri več: http://www.ff-feelfood.com