Pečena jabolka

Baking Apple Pie for Pi Day 2012!
(Photo credit: Dave Schumaker)

Jabolko je že od nekdaj najbolj priljubljen sadež na svetu. Vendar, ste kdaj pomislili, da bi lahko bila tudi slastna sladica? Mogoče je za nekatere to precej drzna ideja, spet za druge pa je to popolnoma nekaj normalnega. Ste že slišali za pečena jabolka? To je sladica, ki so jo pripravljale že naše babice. Je popolnoma preprosta, slastna in igriva.

Najbolj preproste stvari so že od nekdaj najboljše in to gotovo velja tudi za pečena jabolka. Čeprav se mogoče sliši zapleteni, to nikakor ni. Pečena jabolka zahtevajo malo dela, malo sestavin in hitro pripravo. Na koncu si boste vsi sladkosnedi gotovo obliznili prste in želeli še.

Kaj potrebujete za pečena jabolka za štiri osebe?

  • 4 srednje velika jabolka

  • 2 jedilni žlici marelične marmelade

  • 6 žlic mletih orehov

  • 2 žlici rozin

  • mleti cimet

  • 1 jedilno žlico rjavega sladkorja

Seveda damo najprej pečico segreti na 175 stopinj C. Jabolka operemo in izdolbemo peščišče. Pri tem bodite kar se da natančni, da ostane še nekaj mesa v sami jabolki. Pomagamo si seveda z nožem ali orodje za razkošičenje. Jabolka nato razporedimo po nepregorni posodi, ki je primerne velikosti. Pri tem pripravite nadev iz marmelade, mletih orehov, rozin in cimeta. Jabolka napolnimo tako, da majhni plastični vrečki odstranimo vogal ter vrečko nadevamo s pripravljenim nadevom. Nato stisnemo skozi odrezano odprtino vrečke v jabolko. Na vrhu potresemo malo rjavega sladkorja in postavimo v pečico za 30 minut. Jabolko prebodemo z zobotrebcem, da precenimo stopnjo pečenosti. Zmehčano mora biti tudi v globini. Kasneje lahko jabolka servirate tako topla, kot tudi hladna. Njami!

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: