digitalni boni za nakup računalnika

Boni za vključenost državljanov v digitalno preobrazbo sveta

Moderni svet se vedno bolj nanaša na uporabo računalniške tehnologije. Ta se razvija s svetlobno hitrostjo, saj smo vsako leto lahko priča močnejšim procesorjem, prenosnim računalnikom, tablicam in drugim napravam. Dejansko pa se velik del prebivalstva ne zna spoprijeti z uporabo teh naprav. Razlog za to je pomankanje znanja, včasih pa tudi finančno breme, ki ga predstavlja nakup modernih računalnikov. Željeno je, da se v prihodnih letih večina prebivalstva nauči uporabljati splet in številne digitalne naprave. Zato je Državni Zbor sprejel odločitev o digitalnih bonih, ki jih bodo deležni starejši od 55 let, otroci, dijaki in študentje.

Namizni računalnik kot orodje za učenje digitalnih veščin

Novejši namizni računalniki predstavljajo okno v svet učenja digitalnih veščin. Mogoče jih je kupiti za zelo dostopno ceno, če jih potrebujemo samo za osnovna opravila, kot so prebiranje elektronske pošte, kupovanje preko spleta, uporaba socialnih medijev ipd. 

nakup novega namiznega računalnika
Moderni svet se vedno bolj nanaša na uporabo računalniške tehnologije.

Veliko starejših ljudi pa nima vzpodbude, da bi se naučili uporabljati namizni računalnik. Res je, da jim pri tem pogosto pomagajo otroci, vnuki in morda celo prijatelji. Večinoma pa to ni dovolj, da bi se naučili varne uporabe spleta in drugih uporabnih veščin.

Upravičenci digitalnih bonov

Pogoji za koriščenje digitalnih bonov so dokaj osnovni. Prvi je ta, da mora oseba imeti prijavljeno prebivališče v Republiki Sloveniji. Nato pa se razvrstijo pogoji na določene segmente prebivalstva, ki pa so:

  • Dijaki srednje šole
  • Šoloobvezni otroci v 7., 8 in 9. razredu
  • Študentje
  • Prebivalci Republike Slovenije, ki se stari 55 in več let
Novejši namizni računalniki predstavljajo okno v svet učenja digitalnih veščin.

Preberite si več na: https://www.soncnisledilnik.com/boni-za-vkljucenost-drzavljanov-v-digitalno-preobrazbo-sveta/

Članki iz iste kategorije: