Predlogi za najstniška darila

Najstniki v današnjih časih drugače preživljajo svoj prosti čas, kot smo ga v naših najstniških letih mi. Iz tega stališča bi lahko razmišljali, da ko se gre za njihova darila za rojstni dan ali podobne dni, kupimo drugačna darila kot so jih kupovali nam. Izvirno darilo za najstnika so lahko učne ure za vozniški izpit, potovanje ali predmet, kateri se prenaša iz roda v rod.

Najstniška darila

A morda to ni ravno dobra ideja, saj že tako veliko večino časa preživijo za računalnikom v zaprtem prostoru. Nakup darila je seveda odvisen od vsakega posameznika, s čim se ukvarja v prostem času, kaj rad počne ali si želi v danem obdobju početi. Potem pa igra tu pomembno vlogo še koliko smo za darilo pripravljeni odšteti. Navadno če nam je nekdo blizu odštejemo več, a seveda je to pogojeno z našimi možnostmi in finančnim stanjem v katerem trenutno smo.

Družabne igre

Darilo za najstnika naj bo torej nekoliko drugačno, ki bo razvilo specifične motorične sposobnosti in jih pripravijo do tega, da več časa preživijo na prostem. Dobra odločitev so tudi miselne uganke in družabne igre, ki hkrati združijo tudi družinske člane, jih povežejo in posledično skupaj preživijo nekaj kvalitetnega časa.

Podarite jim nekaj s čimer bodo postali svobodni in bodo odšli na prosto. Torej je primerno darilo za najstnika žoga, frizbi ali bumerang. Za okrepitev ravnotežja jim lahko kupite slackline. Hoja po vrvi je zdrav način preživljanja časa na prostem s prijatelji, lahko pa tudi z družino. S slacklinom se krepi ravnotežje, popravi telesno držo, zato pa je to dober pripomoček pri športnih oblikah.

Miselne igre

Miselne igre so dobre za krepljenje najstnikovih sivih celic. Vsem poznana je sigurno Rubikova kocka in izpeljanke različnih oblik, mehanizmov in težavnosti. Na voljo so tudi kocke s stranicami 7×7 in pa Rubikova kača ali Rubikova 360° krogla pri kateri različno obarvane kroglice premikamo skozi različno obtežene sfere, ki se vrtijo vsaka po svoje.

Več idej za najstniška darila lahko najdete na https://www.hisadaril.si/.

Članki iz iste kategorije: