Razdalje v Sloveniji

Čeprav se pogosto pritožujemo, da živimo v državi, ki je zelo majhna, ima to tudi veliko svojih prednosti. Razdalje v Sloveniji so zelo majhne in brez problema se lahko zjutraj kopamo, popoldne pa skočimo še v gore. Kljub temu pa to prinaša tudi svoje slabosti.

Razdalje v Sloveniji vedno znova in znova navdušujejo turiste, ki se kar ne morejo načuditi temu, kakšno srečo imamo, da imamo več ali manj vse na dosegu roke. Predstavljajte si, da bi se dnevno prevozili več kot 100 km v službo, kar je v kateri izmed večjih držav popolnoma možno! V tem času si lahko v Sloveniji že praktično na drugem koncu države, da ne govorimo tem, kako prijetni so lahko enodnevni izleti; ker so razdalje v Sloveniji zelo majhne, se lahko že v enem samem dnevu naužite raznolikosti različnih regij.

razdaljeslovenija

Razdalje v Sloveniji pa so zaradi njihove bližine marsikoga zelo polenile. Ker so se nekateri navadili na udobje tega, da imajo vse »za vogalom«, se marsikomu ne da odpraviti niti v bližnje večje mesto po opravkih, kaj šele, da bi se v prestolnico vozili samo na delo!

Kaj pa vi? Spadate med tiste, ki jim ni problem prevoziti 100 km na dan ali se raje gibate po znani okolici vašega domačega kraja?

Dejstvo je, da so razdalje v Sloveniji pravi luksuz, ki bi ga lahko bolje izkoristili tudi v marketinške in turistične namene, pa tudi javni promet bi lahko bil posodobljen do te mere, da bi lahko vsi imeli občutek, da so razdalje v Sloveniji zares majhne. Saj veste, vlak, ki potuje od Murske Sobote do Kopra, potuje skoraj tolika časa kot hitri vlak Benetke – Rim. Razlika v kilometrih med omenjenimi kraji pa je seveda enormna, čas, potreben za potovanje, pa skoraj enak, zato ni čudno, da se toliko Slovencev raje poslužuje osebnega avtomobila kot pa javnih prevoznih sredstev.

Preberite več o razdaljah na www.razdaljemedkraji.com.

Članki iz iste kategorije: