Krema za obraz naj bo izbrana z upoštevanjem vašega tipa kože

Kakovostna krema za obraz sodi med osnovno kozmetiko, ki lahko bistveno pripomore k sijočemu, napetemu in mladostnemu videzu vaše kože. Izbira kreme naj bo prilagojena vaši starosti in letnemu času (v zimskih mesecih potrebuje koža precej drugačno nego kot denimo v poletnem obdobju), pomemben dejavnik, ki bi ga morali upoštevati, pa je tudi tip vaše kože …

Osnovni tipi kože in individualne specifike posameznika

Tipe kože delimo v štiri večje skupine: tako govorimo o normalni, mastni, suhi in mešani koži. Za mastno kožo so značilni pretiran, moteč sijaj in razširjene pore, pogosto pa se pojavljajo tudi akne. Hranilna krema pri mastni koži tako ne bo najboljša izbira, prav tako pa ne kreme, ki vsebujejo alkohol in druge sestavine, ki dražijo kožo (npr. limeta, grenivka in poprova meta).

krema1

Boljša možnost bo krema, ki vsebuje salicilno kislino, pri mastni koži pa so lahko zelo učinkovite tudi kreme, ki vsebujejo jojobino olje. Po drugi strani pa je priporočljivo, da krema proti gubicam, ki jo uporabljate tisti s suho kožo, vsebuje hialuronsko kislino. Posebno zagonetko pri iskanju primerne kreme pa zagotovo predstavlja mešana koža, pri kateri bo najbolje, da uporabljate več različnih produktov, prilagojenih posameznemu predelu obraza. Tipi kože so sicer zgolj okvir, znotraj posameznega tipa pa seveda obstajajo tudi specifike vsake kože, zato je pri izbiranju najustreznejše kreme zaželen tudi posvet s strokovnjakom.

Občutljiva koža: nepravilno izbrana krema lahko naredi več škode kot koristi

Posebno pozornost pri izbiranju kreme pa si zagotovo zasluži občutljiva koža, ki se hitro in intenzivno odzove na neugodne razmere v okolju, kot so mraz, veter ali suh zrak. Nepremišljeno izbrana krema lahko privede do alergijskih reakcij, rdečice, srbečice, luščenja in drugih nevšečnosti, zato bodite pazljivi. Koža je navsezadnje naš največji organ, zato nikakor ni vseeno, kaj nanašamo nanjo.

Članki iz iste kategorije: