Iščemo svoj novi dom

Kako se lotiti iskanja svojega novega doma v slovenski prestolnici? S pomočjo nepremičninske agencije ali na svojo roko? Lahko poleg iskanja in pregledovanja oglasov naredimo še kaj v ta namen, da prej najdemo tisto, kar iščemo? Marsikdo ga išče tako, da v svoj spletni brskalnik vtipka stanovanje Ljubljana, saj upa, da bo na tak način našel kaj zanimivega. Pa je to res pravi način, ki nam pomaga, da hitreje pridemo do svojega doma?

Treba je iskati aktivno

Največja napaka vseh, ki iščejo nepremičnino, je v tem, da pri tem niso dovolj aktivni. Samo iskanje ključnih besed stanovanje Ljubljana na spletu ali pregledovanje oglasov ni dovolj. Treba je namreč tudi poklicati na kakšen oglas, stopiti v stik s prodajalci ali nepremičninskimi agenti, ogromno spraševati ter se tudi dogovoriti za kakšen ogled. Hkrati se je treba tudi naučiti, kako preveriti stanje lastništva v zemljiški knjigi (ZK), saj je to bistveno za varen nakup.

Poleg vsega naštetega pa je dobro čim bolje poznati nepremičninsko področje ter si pridobiti čim več informacij o njem. Med drugim je treba poznati razliko med plačevanjem skupnih stroškov v večstanovanjskih objektih z upravnikom ali brez njega, saj gre za bistveno razliko.

Preberite si še naslednji članek: Pomoč starejšim na domu je namenjena pretežno starejšim osebam, ki živijo na svojem domu, vendar se ne morejo več v celoti oskrbovati ali negovati sami

Naj bo nepremičninska agencija aktivna namesto vas

V kolikor iščete nepremičnino, lahko to počnete na različne načine. Eden od njih je, da poiščete spletne strani nepremičninskih agencij in si ogledate, kaj ponujajo. Četudi boste v iskalnik vpisali le stanovanje Ljubljana boste med zadetki našli veliko oglasov nepremičninskih agencij in njihovih spletnih strani. Dejstvo je, da so nepremičninske agencije še vedno najboljša izbira za vse, ki iščejo stanovanje. Vsak agent ima namreč ogromno izkušenj z nepremičninami, dobro pozna to področje in odličen vir informacij.

Nepremičninska agencija pa vam lahko pri iskanju vašega doma prihrani tudi precej časa in energije, saj vaše novo stanovanje aktivno išče namesto vas. Ker imajo na tem področju obilo izkušenj, v največjem številu primerov najdejo stanovanje prej kot stranka. To pomeni, da na tak način lahko hitreje pridete do vašega doma, hkrati pa se boste počutili bolj varne, saj bo agent poskrbel za vse: med drugim bo preveril stanje v ZK ter pripravil pogodbo in druge papirje za nakup.

Če pa vas zanima najem ali nakup stanovanja Maribor si preberite članek na to temo.

Članki iz iste kategorije: