Naj bo vaša hiša, pametna hiša!

Včasih si želimo, da bi lahko nadzirali naš dom, tudi ko smo zdoma. Tako da bi lahko nastavili temperaturo na naši klimi, da bo dom lepo prijetno ohlajen, ko bomo prišli domov utrujeni od službe, ali pa da bi spremljali preko kamer in senzorjev, ali se doma mogoče dogaja kaj nenavadnega med našo odsotnostjo. Vse to vam od sedaj naprej omogoča pametna hiša.
Pametna hiša bo tako rekoč poskrbela sama zase, vam ne bo potrebno storiti skorajda ničesar.

Mogoče bo potrebno sem pa tja pritisniti kakšen gumb. Nad tem pa se najverjetneje ne bo nihče ravno pritoževal. Pameten je lahko vsak dom, zato ne rabite biti v skrbeh, da vaš dom ne bi bil primeren kandidat, da ga naučimo, kako skrbeti za samega sebe.

pametna hiša

Da bo vaš hiša postala pametna hiša, bodo poskrbeli pri podjetju Inteligent, kjer se ukvarjajo z načrtovanjem, instalacijo in izvedbo inteligentne hiše. Tudi sami zagotavljajo, da je sistem prilagodljiv. Deluje namreč na osnovi Z-wave brezžičnega uveljavljenega standarda na področju avtomatizacije doma, zaradi česar ne potrebuje žičnih napeljav.

V vaš dom bo tako vgrajen alarmni sistem, ki bo omogočil popolno zaščito doma, ko boste odsotni. V primeru, da nekdo vlomi v vaše stanovanje, boste o tem takoj obveščeni preko SMS sporočila ali elektronske pošte. Če odločite še za namestitev kamer, boste lahko vaš dom neprestano spremljali kar prek telefona, medtem ko boste v službi.

Pametna hiša pa ne prinaša samo varnosti ampak tudi ekonomičnost. Včasih pozabimo ugasniti kakšno luč, ko zapustimo naš dom. Od zdaj naprej, boste lahko luč ugasnili, med tem ko se boste vozili v službo kar prek svojega pametnega telefona. Seveda pa lahko z upravljanjem razsvetljave tudi preženemo kakšnega storilca.

Vse to in še več vam omogoča pametni sistem vgrajen v vaš dom. Tako bo vaše bivanje veliko bolj lagodno in varno.

Ker vas zanima tehnologija si preberite tudi članek z naslovom “Spremljanje dogajanja v panju s čebelarsko tehtnico prek telefona ali računalnika“.

Članki iz iste kategorije: