Spregledana elementa vseh modernih vozil

Bolj čisto izgorevanje goriva

V vsakem modernem vozilu lahko zasledimo EGR ventil. To je majhna naprava, ki je del sistema upravljanja motorja v vozilu. K tem delom štejemo tudi termostat, ECU enoto, potovalni računalnik ipd. Sam ventil ima pomembno nalogo, saj uravnava izpušne pline samega vozila. Potrebujemo ga, da zmanjšamo izpust nevarnih plinov v okolje, kot tudi zmanjšamo porabo goriva.

Karoserija daje našemu vozilo izredno lep in edinstven zunanji videz.

Sam ventil je izredno pomembna tehnologija, ki zmanjšuje izpust toplogrednih plinov v okolje pri vozilih po vsem svetu. Poleg tega pa pomaga motorju, da deluje bolj učinkovito. To sta tudi dva glavna razloga, da poskrbimo, da omenjena naprava vedno deluje pravilno.

Avtomobilska karoserija je pomemben del vsakega vozila

Vsako vozilo potrebuje podporo strukture svojega telesa. To nalogo pa opravlja avtomobilska karoserija. Poleg tega pa daje našemu vozilo izredno lep in edinstven zunanji videz. Sama karoserija je eden izmed najbolj izpostavljenih avto delov. Zato se tudi velikokrat poškoduje, saj nanjo vpliva mnogo različnih elementov.

Sama karoserija je sestavljena iz vzdržljive kovine, ki nudi vozilu oporo ter zavaruje voznika v primeru trčenja. To stori tako, da prevzame nase večino sile trka, kar prepreči katastrofalne poškodbe voznika in sopotnikov, ki se nahajajo v kabini vozila.

Zmanjšanje izpusta nevarnih plinov

Zrak je v vozilu motorja podvržen visokim temperaturam. To pa zaradi njegove sestave, ki temelji večinoma na dušiku, postane reaktiven. To pomeni, da ustvari nevarne pline v obliki ogljikovih oksidov. Te plini pa se skozi izpušni sistem odvajajo v atmosfero, kar povzroča onesnaženje.

EGR ventil pa je namenjen zmanjševanju izpusta teh plinov v ozračje. To pa stori tako, da majhen del izpustnih plinov preusmeri nazaj v izgorevalno komoro v motorju.

Članki iz iste kategorije: