Zaščitna cerada za avto

Zaščitimo svoj avtomobil pred zunanjimi nevarnostmi

Nakup rabljenega ali novega avtomobila je v vsakem primeru velika investicija. Tako je edino smiselno, če jo primerno zavarujemo. To lahko storimo s cerado za avto. Ta bo varovala naše vozilo pred nepredvidljivim vremenom, vandalizmom, živalmi ter drugimi elementi, ki lahko povzročijo škodo. Tako bomo obvarovali vrednost našega avtomobila, kar nam bo prišlo prav, če ga bomo kdaj želeli prodati. Dobro pa je, če poznamo vse prednosti, ki nam jih prinaša cerada za našega jeklenega konjička. V vsakem primeru je to nujna oprema za vse voznike, ki želijo vedno imeti zaščito pred nepričakovanimi nevarnostmi.

Preprečimo poškodbe karoserije

Vsak voznik, ki ima rad svoj avtomobil, občuti nekaj žalosti, ko se na njem prvič pojavi praska ali vdrtina. To je še posebej res, če je vozilo novo. Na žalost je to del življenja, kateremu se v nedogled ne moremo izogibati. Lahko pa poskrbimo, da škodo zmanjšamo.

Cerada za avto proti toči nudi odlično zaščito
Prikaz pritrjevanja cerade za avto

To pa nam omogoča cerada za avto, ki deluje kot zaščitni sloj med našim avtomobilom in zunanjim svetom. Tako zmanjšamo možnost nastanka poškodb, ki ga lahko pustijo nepazljivi vozniki, otroci, živali, leteči predmeti ipd.

Naravni elementi predstavljajo veliko nevarnost

Vsakemu vozniku se je že kdaj zgodilo, da je moral pustiti svoj avtomobil v naravi. Dosti je že, če je naš jekleni konjiček parkiran pod drevesom. Tako ga izpostavimo drevesni smoli, udarcem vej, ptičjim iztrebkom, mačjim krempljem ipd. Vsi omenjeni elementi pa lahko pustijo veliko škode na barvi našega avtomobila. To je še posebej res za ptičje iztrebke, saj njihova kislina lahko hitro načne zdravje pločevine.

Video: Kako zaščititi vozilo pred točo | Nasvet strokovnjaka

Res je, da je zasenčen del pod drevesom zelo privlačno mesto za parkiranje. Tako skrijemo naš avtomobil pred soncem. Na žalost pa ga obenem tudi izpostavimo prej omenjenim nevarnostim. Če pa ga pokrijemo s cerado za avto, pa ga lahko mirno pustimo pod drevesom ali na prostem tudi dalj časa.

Odvrnimo slabe namene nepridipravov

Čeprav cerada za avto na prvi pogled ne daje vtisa, da lahko odvrne nepridiprave, temu v resnici ni tako. Res je, da je to samo tanek del blaga ali drugega materiala, vendar ima kljub temu močan vpliv na namene tatov. Temu je tako, saj predstavlja večje tveganje, ker bi bilo vozilo potrebno odkriti pred ropom ali krajo. Obenem pa tudi skriva model, znamko in vsebino našega vozila pred tatovi. Tako se velikokrat odločijo, da to ni vreden plen.

Škodljivi sončni žarki načnejo zdravje pločevine in plastike

V poletnih mesecih je le malokatero parkirišče primerno, da na njem pustimo naše vozilo dalj časa. UV žarki so lahko izredno škodljivi, saj sčasoma povzročijo poškodbe plastike, pločevine in drugih materialov. Obenem pa se v vozilu lahko nabere veliko vročine, kar nam preprečuje, da bi se samo usedli v avto in ga odpeljali. Cerada za avto pa odbije večino vročine in sončnih žarkov stran od našega vozila. Tako ga zaščiti pred soncem in obenem tudi pred vlago, prašnimi delci in drugimi nezaželenimi elementi narave.

Vrhunske cerade je možno zaslediti pri podjetju Withcar, ki ponuja vrhunske avto dele in avto opremo po dostopnih cenah.

Članki iz iste kategorije: