Končno je prišla močna rešitev za odstranjevanje glivic iz rok in nog

Nezadostno negovana koža ni nikomur privlačna in je še bolj odbijajoča, če imate okužbo z glivicami. Vendar pa je odstranitev glivic iz rok in stopal mogoča, ne glede na to, ali gre za začetno ali naprednejšo fazo. Glivice so lahko zelo trdovratne, zato morate biti vi v boju z njimi še bolj žilavi.

Kaj so glivice in kaj vpliva na njihov nastanek?

Glivice so kožna bolezen, ki najpogosteje prizadene stopala. Pogosto se lahko razširi na druge dele telesa, kot so roke in dimlje. Lahko se pojavijo tudi pri otrocih in odraslih. Bolezen enako prizadene tako moške kot ženske. Pojavlja se v različnih oblikah.

Najpogosteje se pojavijo pri ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom in pri tistih, ki imajo poškodovane nohte. Ker imajo glivice rade topla, vlažna in mračna mesta, se pogosto pojavijo pri ljudeh, ki se jim noge prekomerno potijo. To najpogosteje velja za športnike, vojake in gradbene delavce, saj v čevljih preživijo veliko časa.

K razvoju glivične okužbe lahko prispeva tudi:

• slaba odpornost organizma na okužbe,

• kronične bolezni,

• dolgotrajno zdravljenje z antibiotiki.

Glivice na rokah in nogah ne ponujajo lepega prizora

Ko se pojavi glivična okužba, se postopoma širi. Če odstranitev glivic iz rok in nog ni pravočasna, lahko povzroči velike težave. Glivice postopoma zajamejo nohte, ki spremenijo barvo in videz. Prehajajo v rjavo, zeleno in celo v črno barvo. Glivice povrzočijo zadebelitev in pokanje. Zato je odstranitev glivic iz rok in nog zelo pomembna.

Pokanje nohtov ni edini zaplet. Pojavijo se lahko druge različne okužbe, kot tudi vrasli nohti, odprte rane in številne druge zelo resne spremembe. Zaradi tega je lahko proces odstranjevanja glivic iz nog in rok dolgotrajen. Zato se je treba obrniti na strokovnjaka takoj, ko opazite najmanjše spremembe na nohtih in koži.

Nasvet strokovnjaka vam lahko pomaga izbrati pravo sredstvo za odstranjevanje glivic iz rok in nog. Le on lahko postavi pravo diagnozo in določil stopnjo, v kateri se bolezen nahaja.

Popolno sredstvo za odstranjevanje glivic iz rok in nog

Glivice na nogah in rokah je treba vzeti maksimalno resno. Kot učinkovito sredstvo za odstranjevanje glivic iz rok in nog so se pokazali naravni spreji in kreme. Prednost teh izdelkov je, da so enostavni za uporabo.

Preberite si še naslednji članek: Kaj imata skupnega krhki nohti in kolagen

Krhki nohti in kolagen morata torej iti z roko v roki, če želimo izboljšati stanje svojih nohtov.

Njihov učinek je dolgotrajen, zato po zaključku zdravljenja še dolgo časa ne boste občutili nobene neprijetnosti. Uporabite jih lahko tudi za preventivo, saj so popolnoma varni za uporabo.

Če nimate glivic, se jim lahko zelo enostavno izognete. Preprečevanje glivičnih okužb je sestavljeno iz nekaj korakov. Najpomembnejša stvar je vzdrževanje redne higiene. Pravilno rezanje in vzdrževanje nohtov je zelo pomembno. Škarjice in ščipalec za nohte morajo biti čisti in razkuženi. Z njimi ne režite kožice okoli nohtov. Po javnih površinah kot so bazeni, savne in fitnesi ne hodite bosi. Če boste sledili tem preprostim korakom, boste vedno korak pred glivično okužbo.

Okulistični pregledi. Tudi če nimate težav, ne bo odveč, če svoje oči vsake toliko časa pokažete strokovnjakom, ki bodo znali preveriti, ali se na njih pojavljajo nepravilnosti. Preberite več …

Članki iz iste kategorije: