Obnova izbrisanih fotografij in reševanje izgubljenih podatkov

Ste ponesreči izbrisali fotografije? Niste naredili varnostne kopije na zunanji disk ali na splet? Ste v paniki skušali najti izgubljene datoteke, a ste ponesreči naredili še večjo škodo? V kolikor se najdete v vsaj enem iz naštetih scenarijev, razmislite o strokovnem reševanju fotografij in podatkov. Strokovnjaki lahko nazaj pridobijo vse vaše izgubljene in izbrisane datoteke.

Izgubljene slike so lahko tudi samo založene

Pred iskanjem vaše izgubljene slike, najprej razmislite, če ste jo le založili. Morda ste jo shranili na drugo mesto, kot ponavadi in je samo ne najdete. Za iskanje uporabite raziskovalec oziroma pojdite na Moj računalnik in izberite opcijo iskanje. Vtipkajte ime oziroma naziv fotografije in jo poiščite. V kolikor se še vedno nahaja nekje na disku, jo bo iskalnik takoj našel. V bodoče pa raje vse datoteke varnostno kopirajte na zunanji disk ali USB ključek ter jih shranite na spletu.

Uporaba brezplačnih programov za iskanje datotek

Na spletu obstaja veliko brezplačnih programov, s katerimi lahko sami pridobite nazaj izgubljene datoteke. Na vaš računalnik si preprosto namestite izbran program, vtipkajte iskalni niz in poiščite datoteko. Previdni pa bodite, da ne boste naložili programa z virusom, saj lahko naredite veliko več škode, kot koristi. V kolikor izgubljenih slik niste uspeli pridobiti nazaj z brezplačnimi programi, prenehajte z iskanjem in se raje obrnite na strokovni servis. Tako boste preprečili popoln izbris datotek.

Na servis se obrnite čim prej

Priporočljivo je, da računalnik po zaznani izgubi datotek oziroma slik, ne uporabljate več. Naprave namreč rade ob vsakodnevni uporabi začno prekrivati fizične zapise datotek na trdih diskih. To pomeni, da boste z nadaljnjo uporabo izbrisali vse sledi izgubljenih slik in tako popolnoma onemogočili ponovno obnovitev. Če boste torej še naprej shranjevali, nalagali ali kopirali datoteke, bodo izginile sledi izgubljenih slik. Obnovo datotek zaupajte raje strokovnjakom, ki bodo celoten postopek izvedli hitro in enostavno.

Članki iz iste kategorije: