Najboljši powerbank za vaš pametni telefon

Namen in funkcionalnost prenosnega polnilnika

Prenosna polnilna enota ali powerbank je namenjen napajanju prazne baterije našega pametnega telefona. Baterija mobitela ima namreč čedalje krajšo vzdržljivost baterije. Za vas to pomeni, da morate ob povečani uporabi mobitela imeti možnost takojšnjega polnjenja. To je težavno na poti, med sestanki, med predavanji in podobno, ko proste vtičnice ni nikjer. Tedaj pride v poštev prenosna polnilna baterija, ki baterijo pametnega telefona napolni izjemno hitro.

Kapaciteta in zmogljivost polnilne enote

Kapaciteta powerbank enote je različna glede na različne modele. Najmanjši powerbank shrani okoli 2000 miliamper ur energije. Največji imajo možnost do 30.000 miliamper ur. Baterija mobitela ima zmogljivost med 2500 in 3500 miliamper ur, kar pomeni, da najmanjši powerbank ne napolni cele baterije. Napolni jo za nekaj 10 odstotkov. Za vas to pomeni, da imate črtico do dve za opravljanje nujnega telefonskega klica. Ne boste pa mogli gledati posnetkov ali opraviti daljših telefonskih pogovorov.

Skupaj s powerbankom uporabljajte tudi brezžični polnilec za mobitel.

Uporabite tudi brezžični polnilec za mobitel skupaj s powerbankom

Skupaj s powerbankom uporabljajte tudi brezžični polnilec za mobitel. Na spletu lahko najdete različne modele, ki se razlikujejo med seboj po zmogljivosti, ceni, in drugih dejavnikih. Vsaka znamka telefona ima določene specifikacije, ki jih morate upoštevati tudi preden kupite brezžični polnilec za mobitel določene znamke.

Razlika med polno postajo in stojalom

Na spletu je na voljo več različnih modelov in oblik brezžičnih polnilcev. Polnilne postaje so bolj primerne za nočne omarice ali mize, kjer pameten telefon odložite na postajo in se baterija postopoma napolni. Stojalo pa je namenjeno posameznikom, ki želijo imeti nenehno zaslon pred očmi. Stojalo je višje od polnilne postaje, zato potrebujete nekaj prostora v višino.

Članki iz iste kategorije: