Zvočne kratke pravljice za lahko noč

Zvočne kratke pravljice na avdio posnetkih so idealne za poslušanje ob večerih, ko se otroci pred nočnim spanjem potopijo v domišljijske zgodbe junakov, nežen glas pa jih zaziblje v globok sen. Pripovedke za otroke so hitro dostopne, saj se nahajajo na spletni strani, Tako je potrebno je klikniti na gumb in vključiti zvok na mobitelu ali računalniku.

Vsak večer si otroci lahko izberejo novo zgodbico, ob kateri so narisane tudi prikupne ilustracije, ki upodabljajo junake in živali, ki nastopajo v povedki. Ob avdio posnetku pa je tudi besedilo, zato da kratke pravljice lahko svojim malčkom in malo starejšim otrokom preberejo tudi starši in z njimi tako vsak večer vzpostavijo prav posebno vez.

Kratke pravljice na zvočnem posnetku prebirajo starejši

Če otroci nimajo ob sebi babic in dedkov, lahko poustvarijo to vez s poslušanjem zvočnih posnetkov, kjer zgodbice berejo in pripovedujejo starejše osebe, ki s svojimi nežnimi glasovi spominjajo na glas babic in dedkov. Tako se otroci pred spanjem lahko povsem vživijo in odpravijo na popotovanje z junaki iz zanimivih in poučnih pripovedk.

pravljice za otroke

Posebnost pa je tudi ta, da kratke pravljice za lahko noč berejo tudi priznani slovenski dramski igralci. Predvajane zgodbe na zvočnih posnetkih so še bolj posebne, saj dramski igralci znajo poudariti besede in se vživeti v pogovore med literarnimi liki. Zato jih malčki poslušajo z veliko mero radovednosti.

Logopedske kratke pravljice razvijajo otrokov govor

Logopedske zgodbice so zasnovali logopedi v sodelovanju s pedagoškimi delavci in pravljičarji. Pravljičarji poskrbijo za to, da je vsebina pripovedke otrokom zanimiva, logopedi pa v besedila umestijo težje izgovorljive glasove in besede. Namen teh zgodbic je v tem, da predstavljajo odličen pripomoček za razvoj govornih sposobnosti.

Malček posluša logopedske kratke pravljice na zvočnem posnetku, pri čemer bralec besedilo izgovarja razločno. Tako se otrok nauči pravilne izgovorjave besed in ima nato možnost, da besede ponovi ob branju enake pripovedke. Na ta način otrok lahko vadi besedno izgovorjavo ter se pri tem zabava, saj so zgodbe zanimive in prebujajo domišljijo.

Kratke pravljice z ljubkimi ilustracijami

Stran Lahkonočnice, ki ponuja širok izbor zvočnih slovenskih pripovedk za lahko noč, ki so jih napisali številni znani avtorji iz literarnega sveta, so idealno mesto tudi za otroke, ki uživajo ob gledanju ljubkih in prelepih ilustracij, ki dajejo pripovedkam novo dimenzijo.

Ilustracije in živahne risbice, ki so del vsake kratke pravljice, otroku približajo besedilo, ki ga posluša na zvočnem posnetku, zato da si otrok lažje predstavlja, kako so videti živalce in junaki iz posamezne pripovedke.

Članki iz iste kategorije: