Dostava peletov na dom

Wood Pellets
 (Photo credit: Alternative Heat)

Peleti so ugodna in okolju prijazna alternativa energentom, kot sta kurilno olje in plin. Prihranki pri zamenjavi peči na kurilno olje s pečjo na pelete so med 40 in 70%, kar predstavlja pomemben vpliv na družinski proračun.

Cena tone pelet v sezoni 2012/2013 znaša okoli 240€ na tono, vendar se ponudniki močno razlikujejo po storitvi, ki vam jo nudijo. Le redki podniki vam nudijo brezplačno dostavo na dom. To veliko kupcem predstavlja velik problem, saj je potrebno poiskati cenovno ugodnega prevoznika, nato pa prevoz uskladiti z prodajalcem in ga hkrati prilagoditi našemu delovnemu času.

Mnogo udobneje je izbrati prodajalce, ki vam za nizko ceno ali celo brezplačno organizira prevoz do vaših vrat, tako da nimate nobenih skrbi. Pred naročilo se pozanimajte tudi, ali ima prodajalec pelete na zalogi in kakšen je rok dobave, saj se pogosto zgodi, da je po naročilu potrebno čakati tudi po več tednov, ker prodajalec nima zaloge ali pa čaka na več naročil iz vašega okoliša, da si s tem zmanjša stroške prevoza.

Vedno se pozanimajte tudi o plačilnih pogojih, saj nekateri ponudniki ne omogočajo plačila z gotovino ob dostavi, kar pomeni, da boste po nepotrebnem izgubljali čas in denar z potjo do ponudnikove pisarne in nazaj, da boste opravili plačilo.

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: