Knjige, ki zbližujejo družine

Branje otrokom pred spanjem je popoln spomin ne samo za vas, temveč tudi zanje. Prijeten občutek bližine s starši med prebiranjem najljubših pravljic je tisti, ki bo otroke spremljal skozi vse življenje. Potovanje v tuje dežele, srečanje drugih narodov in vse doživete dogodivščine naših junakov, bodo pričarale nasmeh na obraz naših malčkov. Vzpodbujanje njihove domišljije se bo na dolgi rok izplačalo, saj bodo z veseljem brali in se učili.


Naučite jih spopadanja s spremembami

Otroci se lažje spopadajo s spremembami v življenju, če so nanje pripravljeni. S knjigami, ki jih nudi založba zala, se bodo srečali z večjimi življenjskimi spremembami, kot so selitev, izguba prijateljev, sprememba šole, novimi družinskimi člani in podobno. V knjigah bodo dobili odgovore, kako naj reagirajo v določeni situaciji in na koga se lahko zanesejo. Z branjem pravljic bodo otroci vedno vedeli, da boste ob njih ne glede na vse.

Potovanje v tuje kraje

Domišljija nima meja. Ni omejena s prostorom, časom ali ljudmi. Med branjem bo vaš malček odplul v Afriko, bežal pred levi, plezal na drevesa in podobno. Odpravil se bo na srečanje s pomorskimi gusarji, srečal nove prijatelje in spoznal veliko novih stvari. Na potep se bo odpravil tudi z dedkom in babico ter uganjal vragolije. Knjige založbe Zala govorijo o ljubezni in prijateljstvu brez meja. Služijo ne samo kot pravljica, temveč nosijo tudi poučni nauk.

https://www.youtube.com/watch?v=LADkx6oRVHQ

Slikanice za najmlajše

Manjši otroci so predvsem vizualna bitja. Potrebujejo slikanice za lažjo predstavo, kako izgledajo kraji, živali, ljudje in predmeti. Založba Zala izdaja slikanice z naukom in lepimi ilustracijami. Otroci spoznajo zgodbe različnih držav, običajev in kultur. Poseben poudarek je na plemenitosti in srčnosti risanih junakov. Slednji se spopadajo z lasnimi strahovi, osamljenostjo in tegobami. Pri tem vedno najdejo dobre in iskrene prijatelje, ki z njimi ostanejo vse življenje. To pa je pravi nauk, ki se ga moramo vsi naučiti, ne samo otroci. Naučiti se moramo zgodbe o plemenitosti in iskanju višjega dobrega za vse.

Članki iz iste kategorije: