Rezultati pomivanja so zelo odvisni od priprave vode

Sestava vode ima pri kakovosti rezultata pomivanja veliko pomembnejšo vlogo, kot si morda mislite v tem hipu. S primerno pripravo vode se boste na dober način izognili oblogam apnenca, maščobam in ne nazadnje še madežem na posodi, kozarcih ter priboru.

Pomivalni stroj
Nekateri stroji imajo za pripravo profesionalne vode že vgrajene naprave.

Profesionalna priprava vode vključuje vse stopnje kakovosti. To so mehčanje vode, delno razsoljevanje, popolno razsoljevanje ter obratna osmoza. Številni dobri razlogi govorijo v prid popolnoma usklajeni pripravi vode.

Razlogi za usklajeno pripravo vode pri pomivanju

Zakaj ima torej priprava vode pri pomivanju tako pomembno vlogo? Razlogov za to je veliko. V prvi vrsti omogoča trajno vzdrževanje funkcionalnosti pomivalnega stroja, daljšo življenjsko dobo, zmanjšanje stroškov v primeru izpada, servisov ali investicij.

Profesionalna priprava vode učinkovito poskrbi za to, da se pomivalna ter izpiralna sredstva razvijejo kot optimalni delovalci ter tako poskrbijo tudi za najboljši rezultat pomivanja, in to ob najmanjši uporabi. Z mehčano vodo poskrbimo za pomivalni stroj brez oblog vodnega kamna, na katerih se lahko nabira še več umazanije in seveda tudi bakterije.

Vgrajen mehčalec vode

Mehčalec vode je torej lahko vgrajen že v sam pomivalni stroj. V njem ne zavzame prav veliko dodatnega prostora. Mehko vodo nenehno dovaja posoda za ionsko maso z ionsko izmenjavo. Dovajani mehki vodi samodejno sledi regeneracija. To je odvisno zlasti od porabe in od trdote vode.

Kot ste lahko ugotovili, ima mehčanje vode precej pomembnejšo nalogo. Če torej želite, da vam pomivalni stroj služi čim dlje časa in to na najučinkovitejši način, boste morali dobro poskrbeti tudi za to.

Nakup primernega pomivalnega stroja

Nekateri stroji imajo torej za pripravo profesionalne vode že vgrajene naprave. Pri nakupu stroja za pomivanje se o tem pozanimajte kar pri prodajalcih oziroma ponudnikih. Ti vam bodo predlagali nakup najprimernejšega stroja za pomivanje z vsemi potrebnimi dodatki in napravami.

Preberite si še naslednji članek: Izbira prave vrste kopalniškega umivalnika

Kopalniški umivalniki so vam na voljo v najrazličnejših stilih, oblikah, velikostih, barvah in materialih.

Članki iz iste kategorije: