Kakovostna okna iz PVC materiala in lesa

Med najbolj uporabljenimi in priljubljenimi materiali za nova okna sta les in PVC material. Profili so lahko izdelani samo iz lesa in PVC materiala, pri čemer pa novejše tehnologije izdelave omogočajo tudi kombinacijo obeh materialov, kar ponuja svojevrstne prednosti, tako iz vidika toplotne izolativnosti kot iz vidika enostavnosti uporabe in estetike.

Ne glede na izbor materiala, pa je pomembna kakovost izdelave in standardizirane vgradnje, saj morajo vgrajeni izdelki nuditi optimalno stopnjo zvočne in toplotne izolacije, kar posledično vpliva na znižanje stroškov energentov za hlajenje in ogrevanje notranjih prostorov. Hkrati je pomembno tudi to, da okna preprečujejo nastajanje kondenza in vlage znotraj profila, saj se tako lahko v prostorih prične razraščati plesen na zidovih.

Kaj je značilno za PVC okna?

Plastični PVC profili so izdelani iz umetnega materiala, ki ga proizvajalci pridobivajo iz recikliranih PVC surovin ter iz naftnih derivatov. Velika prednost je v tem, da je postopek izdelave hiter in nezahteven, zato so nova okna tudi cenovno ugodna. Navkljub ugodni ceni pa so izdelki iz PVC materiala neobčutljivi na vremenske vplive in hkrati nudijo odlično toplotno zaščito.

prilagodljiva in kvalitetna okna Vranešič

Prednost je tudi v tem, da so prilagodljiva PVC okna enostavna za čiščenje in vzdrževanje. Prav tako nudijo dolgo življenjsko dobo in so enostavna za uporabo oziroma za rokovanje. Za estetsko, barvno in strukturno skladnost pa so na voljo tudi rolete, vodila in lamele iz enakega materiala.

Okna v kombinaciji lesa in PVC materiala

Kakovostna okna, ki združujejo kombinacijo lesa in PVC materialov, nudijo izkoristek prednosti obeh materialov, tako iz funkcionalnega kot iz estetskega vidika. Les poskrbi za videz domačnosti, saj z naravnimi barvami prinaša občutek topline in udobja. Ko se oba materiala združita, nudita še večjo stopnjo toplotne izolativnosti na enaki vgradni širini profila.

Preberite si še naslednji članek: Kvalitetni AŽ panj iz lesa

Novi AŽ panj je narejen iz vsaj tri leta starih sušenih smrekovih desk, kovinskega okovja in mreže.

Za nova okna pa lahko izbirate med široko paleto barvnih in površinskih izvedb, pri čemer so notranje lesene obloge največkrat izdelane iz dveh različnih vrst lesa. Površinske izvedbe PVC profilov pa zajemajo izbiro med lesnim, vtiskanim in satiniranim dekorjem. Poleg ogrodja pa so na voljo tudi različne možnosti zasteklitve s širokom izborom tipa stekel.

Okna morajo biti kakovostno vgrajena

PVC okna in izdelki v kombinaciji lesa in PVC materialov, ki jih nudi specializirano podjetje Vranešič, so tudi kakovostno montirana, tako v novogradnje in v primeru obnove. Strokovnjaki iz podjetja vgrajujejo izdelke po različnih standardiziranih metodah, pri tem pa zagotovijo, da okoli montažnega kanala ne začne nastajati toplotni most, ki vpliva na nastajanje vlage in plesni. Za to uporabljajo PU peno oziroma montažni trak, ki zaščiti profile iz notranje in zunanje strani.

Članki iz iste kategorije: