Separator ali lovilec olj

Če se olje na primer spusti v jarek, vemo, da se oblikuje tanek sloj na vodni površini, in sicer kot posledica njegove nižje gostote. V reakciji z vodo v nadaljevanju emulzira. Snov, ki pri tem nastane, sprošča toksične elemente. Ti pa za okolje predstavljajo ogromno težavo. Če nam torej olje na kakršen koli način ponikne v zemljo, to postane izjemno nevarno za vse okolje in tudi favno. Proces očiščenja pa lahko traja neverjetno dolgo časa. Pri tem ima odločilno vlogo lahko separator olja, ki lahko to prepreči. Njegova naloga je, da očisti kontaminirano vodo in nam tako na učinkovit način pomaga ohraniti naše ekološko okolje.

Lovilec olja ter njegovo delovanje

Blato, ki iz cestne površine steče v kanalizacijski sistem, je pogosto kontaminirano z oljem. Separator olja pa je konstruiran tako, da očisti vodo od olja ter blata. Za najbolj optimalen učinek se ponavadi uporabljata kar dva rezervoarja. Prvi tank je namenjen temu, da se loči blato od vode, drugi tank pa ima nalogo, da loči olje od vode. Znotraj separatorja blata se izvede več korakov. Z oljem in blatom zamazana voda najprej pride v rezervoar. S pomočjo posebnega sistema se voda enakomerno porazdeli po rezervoarju. Blato se nato usede na dno rezervoarja. Ko pa voda pride v izpust naslednjega rezervoarja, je gosta umazanija tako že povsem odstranjena.

Znotraj naslednjega rezervoarja pa se še olje loči od vode. Zamazana voda najprej pride v rezervoar. S pomočjo posebnega sistema za vodo se nato voda in olje enakomerno porazdelita. Večje kapljice olja se najprej dvignejo na vodno površino, in sicer zaradi svoje nizke gostote. Manjše kapljice pa se pri tem združijo in se povečajo po obsegu filtra. Šele nato se dvignejo na površino. Sledi popolna odstranitev olja. Voda, ki nato priteče skozi spodnjo odprtino, je povsem brez vsebnosti olja.

Torej izvedeli ste kako deluje lovilec olja za kompresor, če potrebujete dodatne informacije pa je najbolje, da se obrnete kar na proizvajalce, ki vam bodo znali povedati še največ.

Članki iz iste kategorije: