Božični čas – čas obdarovanja

Ob božiču je doma zbrana vsa družina. To je čas, ko se prižgejo luči in se v naše domove prikrade občutek miru in ljubezni. Otroški smeh in vonj po dobrotah iz domače kuhinje se pridruži okrasju, ki ga skupaj postavimo, da nas razveseljuje teh nekaj počitniških dni. Čarobno vzdušje zaokrožijo darila, ki si jih podarimo v znak medsebojne ljubezni in spoštovanja. Ni potrebno, da so ta zelo draga, je pa pomembno, da je darilo obdarovancu ali obdarovanki všeč.darila za božič

Kaj želimo povedati z darilom?

Da bi dobili idejo, kaj podariti ljubljeni osebi, ni potrebno porabiti veliko časa. Njegove ali njene želje poznate karseda dobro, razmislite pa tudi, kaj bi mu/ji želeli z darilom sporočiti. Darila za božič goriladarila.si so lahko skromna, vendar naj izražajo določeno vsebino. Tako se lahko na lep in izviren način zahvalite ali izrazite ljubezen oziroma sporočite kaj prav posebnega.

Doma narejeno ali kupljeno?

V kolikor imate dovolj časa, se lahko potrudite z izdelavo darila doma. S tem boste ustvarili nekaj unikatnega in neponovljivega. Kupljena darila so lahko prav tako lepa kot doma narejena. Pomembno je, da kupujete z mislijo na osebo, ki jo boste obdarovali. Tako ni dovolj, da izberete nekaj, kar je všeč vam, saj ni rečeno, da bo to ustrezalo obdarovancu.

Zakaj bi se obdarovali?


Vse več ljudi pozablja pomen božiča. Božična darila niso namenjena temu, da pokažemo koliko denarja imamo, temveč izkazovanju pozitivnih občutkov do drugih. Tako ni brez pomena, da ohranjamo tradicijo, saj ta ni namenjena le otrokom, ki še verjamejo v božička. Povejte ljubljenim osebam, da jih imate radi, da cenite njihovo pomoč in bližino. Sporočite jim, da ste veseli, da so del vaših življenj. Takšno darilo bo največ vredno, tudi če bo pod smrekico le piškot ali manjši posladek. Ljudje bolj kot materialno bogastvo cenimo lepo besedo, objem in poklonjen čas. Vendar se žal to vse prevečkrat pozablja.

Članki iz iste kategorije: