Čelade LS2 in druga oprema za varno vožnjo motorja

Zaščite z LS2 čelado glavo in vrat

Čelada ni samo vizualno lepa motoristična oprema, temveč je namenjena tudi visoki stopnji zaščite glave in vratnih vretenc. Ob padcu že pri nizki hitrosti so namreč poškodbe glave lahko usodne. Prednost LS2 čelade je v tem, da je cenovno ugodna. Cena se giba od sto EUR navzgor. Cenovni razpon je odvisen od vseh vaših zahtev ter od predvidene hitrosti med vožnjo.  

Čelada za povprečnega voznika

Za povprečnega začetnika je odlična izbira model preklopne čelade v črni barvi. Če pa želite da se vaš otrok varno vozi z motociklom potem pa je motoristična otroška čelada ključna za varno in zabavno vožnjo otrok na motociklu.Taka čelada zagotavlja varnost in ugodje ter tudi omogoča namestitev različnih komunikacijskih naprav. Med vožnjo tako lahko poslušate glasbo, se pogovarjate po telefonu ali pa spremljate navodila GPS navigacije. Notranjost čelade LS2 je narejena iz odstranljive in snemljive podloge, ki je pralna v pralnem stroju. Podloga je tudi hipoalergena, kar zagotavlja dihanje med nošenjem čelade. Varnostno imajo LS2 čelade nameščeno t.i. Quick Release sistem zapenjanja, ki omogoča enostavno zapenjanje in odpenjanje čelade. Dodatno je pojačan tudi bradni del, kar je pomembno v primeru padca čez krmilo motorja.

Čelada LS2
Notranjost čelade LS2 je narejena iz odstranljive in snemljive podloge

Druga oprema za varno vožnjo motorja

Poleg LS2 za varno vožnjo potrebujete tudi drugo kvalitetno motoristično opremo. Za povprečnega voznika je idealna izbira iXS moto opreme, kjer za ugodno ceno dobite izjemno kvalitetno opremo. Izberete lahko na primer:

  • kratke motoristične rokavice s posebno ojačitvijo na predelu dlani in prstov,
  • ledvični pas iXS z neodprena,
  • motoristično jakno iXS iz vodoodpornega materiala,
  • moto hlače s snemljivo termo podlogo,
  • urbane moto čevlje.

Kratke motoristične rokavice

Vodoodporne motoristične rokavice iXS iz kombinacije tkanine in kozjega usnja so namenjene pogostim avanturam na motorju.  Narejene so iz vodoodpornega in ojačanega materiala, ki zagotavljajo visoko stopnjo varnosti na motorju. 

Članki iz iste kategorije: