Prevleke za avto sedeže - ogrevana blazina KPHSP03 Silux (99x48cm)

Zaščitne prevleke za avto sedeže

Prevleke za avto sedeže so namenjene vzdrževanju in ohranjanju čistoče sedišč v avtomobilu, tako na sprednjih kot na zadnjih delih. Lastniki novih avtomobilov jih lahko namestijo na originalno oblazinjena sedišča, zato da bi te nove površine za daljši čas zaščitili pred zunanjimi vplivi in nečistočo. Zaščitne blazine iz tkanin so uporabne tudi v službenih vozilih, kot so taksiji, različni prevozniki in policijska vozila, kjer obstaja večja verjetnost, da se bodo sedišča hitreje umazala in obrabila.

Prevleke za avto sedeže Kegel
Prevleke za avto sedeže Kegel, L AirBag, komplet, siva

Na drugi strani pa so avtomobilske blazine za prekrivanje sedišč uporabne predvsem takrat, kadar so originalna sedišča iz blaga ali usnja že tako obrabljena, da bi potrebovala drago zamenjavo, katere si lastnik avtomobila ne more privoščiti. Zato lahko voznik stara, preluknjana sedišča z vpitimi trdovratnimi madeži učinkovito prekrije z uporabo prevleke za avto sedeže in s tem v notranjosti avtomobila ustvari novo in estetsko podobo. 

Široka ponudba avtomobilskih blazin za namestitev na sedišča 

Prevleke za avto sedeže so na voljo v različnih barvah, vzorcih, oblikah po meri posameznega sedišča, bolj trdih ali mehkejših vložkih za sedenje ter v različnih materialih. Bolj trdi usnjeni materiali se uporabljajo v športnih avtomobilih, kjer vozniki pri sedenju potrebujejo dodatno oporo in udobje.

Avtomobilske blazine za namestitev na sedišča so lahko izdelane iz materialov, kot so:

  • Različne vrste tkanin in blaga 
  • Pol usnjene in usnjene blazine 
  • Mikrovlakna z zračniki 

Kako izbrati ustrezne avtomobilske blazine za notranja sedišča? 

Da bi blazine za namestitev na sprednja in zadnja sedišča v avtomobilu lahko opravljala naloge pri zaščiti in vzdrževanju površin sedišč, moramo ob nakupu paziti, da: 

  • so dovolj trpežna in izdelana iz kakovostnih materialov, da prenesejo velika temperaturna nihanja v notranjosti avtomobila,
  • omogočajo visoko stopnjo obremenitev materiala ob pogostem vstopanju in izstopanju potnikov,
  • so blazine narejene po meri posameznega sedišča, da se ne bi površine iz tkanin gubale in drsele,
  • imajo nekateri deli zaščitne blazine vgrajeno mehko peno in zračnike za večje udobje pri vožnji. 

Prevleke za avto sedeže lahko naročimo v spletni trgovini z avto deli Silux, kjer lahko izbiramo med različnimi proizvajalci, pri čemer je mogoče kupiti le posamezen kos za eno sedišče, celoten komplet, blazine za prednja sedišča ali le za zadnja sedišča ter dodatke, kot je grelna blazina.

Članki iz iste kategorije: