Knjige, ki zbližujejo družine

Branje otrokom pred spanjem je popoln spomin ne samo za vas, temveč tudi zanje. Prijeten občutek bližine s starši med prebiranjem najljubših pravljic je tisti, ki bo otroke spremljal skozi vse življenje. Potovanje v tuje dežele, srečanje drugih narodov in vse doživete dogodivščine naših junakov, bodo pričarale nasmeh na obraz naših malčkov. Vzpodbujanje njihove domišljije se bo na dolgi rok izplačalo, saj bodo z veseljem brali in se učili.


Naučite jih spopadanja s spremembami

Otroci se lažje spopadajo s spremembami v življenju, če so nanje pripravljeni. S knjigami, ki jih nudi založba zala, se bodo srečali z večjimi življenjskimi spremembami, kot so selitev, izguba prijateljev, sprememba šole, novimi družinskimi člani in podobno. V knjigah bodo dobili odgovore, kako naj reagirajo v določeni situaciji in na koga se lahko zanesejo. Z branjem pravljic bodo otroci vedno vedeli, da boste ob njih ne glede na vse.

Potovanje v tuje kraje

Domišljija nima meja. Ni omejena s prostorom, časom ali ljudmi. Med branjem bo vaš malček odplul v Afriko, bežal pred levi, plezal na drevesa in podobno. Odpravil se bo na srečanje s pomorskimi gusarji, srečal nove prijatelje in spoznal veliko novih stvari. Na potep se bo odpravil tudi z dedkom in babico ter uganjal vragolije. Knjige založbe Zala govorijo o ljubezni in prijateljstvu brez meja. Služijo ne samo kot pravljica, temveč nosijo tudi poučni nauk.

Slikanice za najmlajše

Manjši otroci so predvsem vizualna bitja. Potrebujejo slikanice za lažjo predstavo, kako izgledajo kraji, živali, ljudje in predmeti. Založba Zala izdaja slikanice z naukom in lepimi ilustracijami. Otroci spoznajo zgodbe različnih držav, običajev in kultur. Poseben poudarek je na plemenitosti in srčnosti risanih junakov. Slednji se spopadajo z lasnimi strahovi, osamljenostjo in tegobami. Pri tem vedno najdejo dobre in iskrene prijatelje, ki z njimi ostanejo vse življenje. To pa je pravi nauk, ki se ga moramo vsi naučiti, ne samo otroci. Naučiti se moramo zgodbe o plemenitosti in iskanju višjega dobrega za vse.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply